Postup přípravy receptu Bulharské kuře po gabrovsku:
Očištěné kuře rozdělíme na několik porcí, posypeme kořením na kuře nebo grilovacím kořením a na rozhřátém másle s olejem smažíme po obou stranách. Pak mírně podlijeme a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme do výpeku vhodíme nadrobno nakrájené cibule a dusíme je dožluta. Přidáme papriku a čubricu, podlijeme vývarem z kostky a dusíme, až se cibule rozdusí. Brambory uvaříme ve slupce a po mírném ochlazení oloupeme. Necháme zcela vychladnout a nakrájíme na plátky. Rajčata nakrájíme na silnější plátky a na troše tuku osmahneme, aby se vydusila část šťávy. Dno pekáčku vymastíme olejem, rozložíme brambory, osolíme je a můžeme i trochu pokmínovat drceným kmínem, na ně rozetřeme dušená rajčata a na ně rozdušenou cibulovou omáčkou ochucenou dle chuti solí. Naplněný pekáček vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme, až omáčka začne na povrchu zlátnout.