Vložil: | Milenanov |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Burašky:
500 g brambor
| 200 g krupičkové mouky
| sůl
| 1 vejce
| 10 g másla
| 1/4 l mléka
| 40 g tvarohu
| 30 g másla
| 30 g cukru
Postup přípravy receptu Burašky:
Ve slupce uvařené brambory oloupáme a prolisujeme. Na vál si připravíme mouku a do ní dáme brambory, sůl a vejce a vypracujeme tuhé těsto. Vyválíme z něj válečky asi 12cm dlouhé. Každý šestkrát nakrojíme, ale nedokrojíme. Složíme je na pomaštěný plech a v troubě je pečeme do růžova.
Pak dokrojíme naznačené dílky, spaříme je vařícím mlékem a složíme na misu. Posypeme strouhaným tvarohem a cukrem a polijeme rozpáleným máslem. Také je můžeme posypat pomletým mákem a cukrem a pomastit rozpuštěným sadlem.
Fotky receptu Burašky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!