Postup přípravy receptu Tvarohové soufflé:
Připravíme si dvě misky. Do jedné postupně vložíme tvaroh, dva žloutky, 30 gramů cukru, pudinkový vanilkový prášek, smetanový zákys, mléko a špetičku soli. Nastrouháme chemicky neošetřený citron a nebo citron aspoň pořádně omyjeme. A všechno důkladně promícháme.
Ve druhé misce smícháme bílek ze 3 vajec s 20 g cukru a vyšleháme sníh do tuha. Sníh přidáme do tvarohové směsi a trochu zamícháme.
Připravíme si pánev nebo pekáček s vodní lázní. Do hrnečků vymazaných máslíčkem a lehce vysypaných krystalovým cukrem vlijeme hotovou směs a hrnečky postavíme do vodní lázně.
V předehřáté horkovzdušné troubě pečeme při 140 stupních podle velikosti šálků 20 až 30 minut. Nakrájíme si čerstvé jahody do skleničky, zalijeme je jahodovou omáčkou a přidáme snítku máty. Do misky dáme jahodou zmrzlinu a ozdobíme jí kouskem bílé čokolády.
Ještě horké suflé ihned podáváme přímo v šálcích. Poprášíme je cukrem a servírujeme na talířek společně s jahodami s jahodovou zmrzlinou.
Příprava jahodové omáčky - z cukru světlý karamel, červené víno, čerstvé jahody, rozmixovat, podle chuti dosladit.