Použité suroviny receptu Burášky či šundeláky nebo kunderbálky:
1000 g brambor vařených ve slupce
| 250-300 g polohrubé mouky
| sůl
| případně 1 vejce
| mléko na spaření
| řepný sirob nebo med na oslazení
| 60 g másla
| 60 g máku
Postup přípravy receptu Burášky či šundeláky nebo kunderbálky:
Den předem uvařené brambory oloupeme, přidáme špetku soli, mouku, případně vejce a zpracujeme v těsto. Rozdělíme na kousky a zformujeme do tvaru malých podlouhlých šišek. V troubě na suchém plechu upečeme. Upečené burášky spaříme horkým mlékem, osladíme řepným sirupem nebo medem, posypeme mletým mákem a omastíme máslem.
Fotky receptu Burášky či šundeláky nebo kunderbálky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!