Vložil: | Aknels |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
![2/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![2/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![2/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Burgundská kachna na víně:
1 velká kachna
| 0,25 kg prorostlého bůčku
| 1 l červeného vína
| sůl
| pepř
| muškátový oříšek
| tymián (nejlépe čerstvý)
| 1 svazek mladé cibulky
| 1 svazek petrželky
| česnek
| 2 lžíce cukru
| balení kachních nebo drůbežích jater
| 1 cibule
| hladká mouka
| 150 g žampionů
| citron
Postup přípravy receptu Burgundská kachna na víně:
Kachnu naporcujeme. Bůček nakrájíme na kostky a dáme rozpustit do tlakového hrnce. Až se vysmaží, dáme kostky stranou. Na tuku z bůčku opečeme kousky kachny. Zalejeme vínem, nestačí-li, doplníme vodou. Osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Z čerstvých bylinek, cibulky, petržele a česneku vytvoříme svazeček (bouquet garni) a ponoříme ho do hrnce. Na mírném ohni necháme vařit asi 30 minut. Přidáme vyškvařený bůček a ještě 30 minut dusíme. Mezitím vedle na pánvi s olejem zkaramelizujeme 2 lžíce cukru a přidáme ke kachně. Nakrájíme nadrobno játra a cibuli, krátce orestujeme na pánvi a přidáme ke kachně. Nakonec trochu zahustíme několika lžičkami hladké mouky rozmíchané ve studené vodě. Žampiony oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, pokapeme citronem a přisypeme k masu. Podáváme s bílým chlebem a libovolným zeleninovým salátem. Sklenka dobrého červeného vína je k tomuto jídlu vyloženě nutností.
Fotky receptu Burgundská kachna na víně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!