Postup přípravy receptu Burgundské hovězí :
Maso nakrájíme na 3-4 centimetrové kostky, slaninu na nudličky. Ve velkém kastrolu rozškvaříme proužky slaniny, přidáme cibulky vcelku, přičemž nádobou neustále pohybujeme, aby se cibulky pravidelně zbarvily dozlatova. Poté je vyjmeme na talíř. Ve stejném kastrolu opečeme rovněž dozlatova kousky masa, poprášíme je moukou, za stálého míchání zapražíme a zředíme horkým bujónem.
Cibulku a slaninu dáme zpět do kastrolu k masu, zalijeme červeným vínem, osolíme, opepříme a přidáme koření. Přikryté poklicí zvolna dusíme do změknutí masa. Potom doplníme jemně nakrájenými žampiony a dovaříme. Odstraníme koření a podáváme. Omáčka nesmí být příliš hustá - jinak je třeba zředit ji trochou vody.