Postup přípravy receptu Burritos s kuřecím masem a rýží:
Uveďte do varu hrnec mírně osolené vody. Přidejte rýži a vařte 8 minut. Slijte, propláchněte a nechejte okapat.
Ve velkém hrnci zahřejte olej. Přidejte cibuli a mletým hřebíčkem a oreganem a 2-3 minuty smažte. Vmíchejte rýži a rajčata a duste na mírném plameni, až se šťáva vstřebá. Hrnec odstavte.
Kuřecí prsa vložte do velkého hrnce, nalijte na ně dost vody, aby byla ponořená a uveďte do varu. Zmírněte plamen a vařte asi 10 minut, až je maso úplně uvařené. Maso vyjměte z hrnce, položte na talíř a nechejte je trochu vychladnout.
Troubu předehřejte na 160°C nebo plynový stupeň 3. Kuře natrhejte na kousky dvěma vidličkami, pak je přidejte ke směsi rýže se strouhaným sýrem. Pokud chcete, vmíchejte zakysanou smetanu.
Tortilly zabalte do alobalu a položte je na talíř. Talíř postavte nad vaříci vodu asi na 5 minut. Můžete je také zabalit do mikrotenové fólie a ohřát na plný výkon asi 1 minutu v mikrovlnné troubě.
Osminu náplně položte doprostřed tortilly a složte na obě strany. Spodní část složte nahoru a vrchní dolů, abyste vytvořili balíček. Zajistěte párátkem.
Naplněné burritos vložte do mělké mísy nebo kastrolu, zakryjte alobalem a udržujte teplé v troubě, až uděláte zbývajících sedm. Před podáváním odstraňte párátka a posypte čerstvým oregánem.