1,5 kg vepřové kýty
| 6-12 malých cibulek
| 10 zrnek papře
| 2-3 bobkové listy
| 2 jablka
| 10 zrnek nového koření
| estragonový ocet
| madeira
Postup přípravy receptu Buženina:
Na pekáč položíme několik špejlí, aby se nám maso nepřipalovalo. Poté kýtu polijeme rozpuštěným máslem a posypeme tlučeným kořením a nadrobno nakrájenou cibulkou. Vložíme do pekáče, podlijeme 2 lžícemi vody a hustě propícháme vidličkou. Maso opečeme ze všeh stran, pak zmírníme oheň a pečeme v troubě asi 2 hodiny. Každých 5 až 10 minut podléváme šťávou střídávě s estragonovým octem a madeirou. Měkké maso vyjmeme z pekáče na mísu, polijeme masovou šťávou a necháme vychladnout. Nakrájíme na tenké plátky a podáváme s tatarskou omáčkou, zeleninovým salátem, ovocem, houbami a přikusujeme pečivo.
Fotky receptu Buženina:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!