Postup přípravy receptu Bylinková telecí pečeně v alobalu :
Telecí pečeni bez kostí vložíme do hrnce s vařící osolenou vodou. Vody by mělo být asi tolik, aby bylo maso napůl potopeno. Zmírníme plamen a maso pomalu dusíme asi hodinu (nevaříme). Zatím si omyjeme a nakrájíme všechny zelené bylinky. Asi třetinu nakrájených bylinek odložíme, zbytek bylinek vložíme do misky, přidáme prolisovaný česnek, sůl a pepř, dvě lžíce olivového oleje a promícháme. Troubu předehřejeme na 150 °C.
Připravíme si velký kus alobalu a položíme ho lesklou stranou nahoru. Maso vyjmeme z vody, osušíme a položíme na alobal. Ze všech stran ho potřeme olejem s bylinkami, vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut. Potom alobal opatrně pootevřeme a ještě dalších 10 minut dopékáme. Hotovou telecí pečeni z trouby vytáhneme, alobal co nejdříve odstraníme a maso necháme vychladnout. Před podáváním ho posypeme zbytkem zelených bylinek. Podáváme s jakkoli upravenými bramborami.