Postup přípravy receptu Bylinková telecí pečeně v alobalu:
Telecí pečeni bez kostí vložíme do hrnce s vařící vodou. Vody by mělo být asi tolik, aby bylo maso napůl potopeno. Zmírníme plamen a maso pomalu dusíme. Zatím si omyjeme a nakrájíme všechny zelené bylinky. Asi třetinu nakrájených bylinek odložíme, zbytek bylinek vložíme do misky, přidáme prolisovaný česnek, sůl a pepř, dvě lžíce olivového oleje a promícháme. Troubu předehřejeme na 150 °C. Připravíme si velký kus alobalu a položíme ho lesklou stranou nahoru. Maso vyjmeme z vody, osušíme a položíme na alobal. Ze všech stran ho potřeme olejem s bylinkami, vložíme do trouby a pečeme. Potom alobal opatrně pootevřeme a ještě dopékáme. Hotovou telecí pečeni z trouby vytáhneme, alobal odstraníme a maso necháme vychladnout. Před podáváním ho posypeme zbytkem zelených bylinek.