Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Bylinkovo-mandlové kuřecí závitky:
4 ks kuřecí prsa
| 50-60 g oloupaných a nahrubo nasekaných mandlí
| 120 g změklého másla
| čerstvé bylinky podle chuti: šalvěj, rozmarýn, estragon, česnek, šafrán, libeček, bazalka, kerblík, majoránka atd.
| 1 rozšlehané vejce
| 1 špetka strouhaného muškátového oříšku
| dle potřeby: polohrubá mouka na obalení
| dle chuti: sůl a pepř
| dle chuti: kdo chce přidá na zapečení trochu smetany
| na obalení: mouka, vejce, strouhanka
| dle potřeby: olej na smažení
Postup přípravy receptu Bylinkovo-mandlové kuřecí závitky:
Kuřecí prsa opatrně naklepeme, abychom neporušily strukturu masa.
Mandle opražíme, necháme vychladnout. Do změklého vyšlehaného másla vmícháme bylinky podle své chuti, špetku soli, pepře a opražené na hrubo posekané mandle. Uděláme 4 válečky, zabalíme do alobalu a necháme v mrazáku ztuhnout. Rozklepané kuřecí řízky potřeme rozšlehaným vejcem, mírně osolíme, posypeme špetkou muškátového oříšku, vložíme zamražený kousek bylinkového másla a stočíme do závitku, zajistíme kuchyňskou sponou nebo ovážeme potravinářským provázkem a obalíme v polohrubé mouce. Rozpustíme máslo s olejem, rozpálíme a závitky prudce opečeme, vložíme do zapékací misky, podlijeme trochou oleje z restování, horkou vodou a dáme do předem rozpálené trouby zapéct, nejprve s poklicí a dopékáme bez poklice, v polovině pečení můžeme podlít smetanou. Kdo se rozhodně pro druhou verzi, závitky obalí v trojobalu a osmaží ve vysoké vrstvě oleje.
Příloha: brambory na všechny způsoby, zeleninové saláty.
Fotky receptu Bylinkovo-mandlové kuřecí závitky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!