Postup přípravy receptu Canelloni s houbovým ragú v rajské omáčce:
Sušené houby namočte do horké vody a nechte je nabobtnat. Mezitím uvařte italskou rajskou omáčku: na olivovém oleji zpěňte cibuli, přidejte najemno nakrájenou mrkev a dva stonky řapíkatého celeru; restujte do změknutí (cca 5 minut). Zalijte vývarem, přidejte konzervu nasekaných rajčat i se šťávou, dvě lžíce kečupu či rajského protlaku, prolisovaný česnek, pepř a sůl. Povařte.
Zatímco se omáčka vaří, nakrájejte suroviny do náplně: cuketu na drobné kostičky, řapíkatý celer (2-3 stonky dle velikosti) a cibuli najemno. Na olivovém oleji zpěňte cibulku, přilijte namočené houby i s vodou, osolte a chvíli povařte. Přidejte řapíkatý celer a duste, dokud se voda z hub nevyvaří.
Do rajčatové omáčky přidejte pro zvýraznění chuti pár sušených rajčat a rozmixujte ji najemno.
Náplň stáhněte z plotny, prolisujte do ní stroužek česneku, přidejte cuketu, lístky rozmarýnu a promíchejte. Houbovým ragú naplňte canelloni.
Vymažte zapékací misku máslem, vložte do ní naplněné canelloni, přelijte rajskou omáčkou, posypte nastrouhaným sýrem a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Za půl hodiny můžete servírovat.