Použité suroviny receptu Cannelloni plněné brokolicí:
300 g brokolice
| 300 g mozarella
| 100 g tvaroh
| 350 g sterilovaná rajčata
| 16 ks canneloni
| 30 g parmezán
| bazalka
| sůl
Postup přípravy receptu Cannelloni plněné brokolicí:
Brokolici rozdělíme na růžičky. Přelijeme ji vroucí osolenou vodou a 4 minuty blanšírujeme. Změklou brokolici slijeme a propláchneme chladnou vodou. Necháme ji okapat.
Mozzarellu nakrájíme na malé kostičky. Brokolici usekáme a smícháme se sýrem. Přidáme tvaroh a směs pikantně dochutíme solí a pepřem.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Vymastíme zapékací mísu a na dno rozprostřeme zhruba 1/4 rajčat. Posypeme bazalkou. Neuvařené cannelloni naplníme brokolicovou nádivkou a hezky jeden vedle druhého je vyrovnáme do mísy. Překryjeme zbývajícími rajčaty a posypeme parmezánem. Dáme do trouby a pečeme asi 30 minut.
Fotky receptu Cannelloni plněné brokolicí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!