Postup přípravy receptu Cannelloni plněné hovězím masem :
Povařte špenát v trošce osolené vody asi 10 minut, pak ho vyjměte a nechte okapat v cedníku.
V hluboké pánvi nejdříve krátce osmahněte prolisovaný česnek na 2 lžících oleje, pak přidejte rozmarýn, maso a orestujte ho dohněda. Přilijte víno, nechte ho odpařit a ochuťte solí, pepřem a odstavte z plotny.
Připravte si bešamel rozpuštěním másla na pánvi, přisypte mouku a za stálého míchání přilévejte mléko, aby se vám nevytvořily hrudky. Osolte a za častého míchání povařte cca 3-4 minuty.
Nakrájejte šunku na kousíčky a přidejte ji spolu s masem ke špenátu. Přisypte poloviční množství strouhaného sýra, vmíchejte vajíčko a dochuťte solí a pepřem.
Naplňte lžičkou Cannelloni a naskládejte je vedle sebe do pekáčku na vrstvu bešamelu. Polijte je zbývajícím bešamelem a posypte sýrem. Pečte v předehřáté troubě na 180°C 30-35 minut.