Použité suroviny receptu Cannelloni s bylinkovou náplní:
300 g mrazeného špenátu
| 2 stroužky česneku
| 2 cibule
| 2 velké svazky bazalky
| 150 g piniových semen
| 300 g parmazánu
| 6 lžic olivového oleje
| sůl
| 25 až 30 kupovaných cannelloni
| 750 g sterilovaných rajčat v kouscích
| 300 g zakysané smetany
| čerstvě mletý pepř
| špetka cukru
| 250 g mozzarelly
| 1 lžíce másla
Postup přípravy receptu Cannelloni s bylinkovou náplní:
Špenát rozmrazte. Bazalku opláchněte a rozmixujte s 1 oloupanou cibulí, oloupaným česnekem, špenátem, piniovými semeny, parmazánem a 4 lžícemi olivového oleje. Osolte a pastou naplňte cannelotti. Poskládejte je do vymazané zapékací nádoby. Troubu předehřejte na 220 stupňů (horkovzdušnou na 200 stupňů, plynovou na 4. stupeň). Oloupejte a nakrájejte druhou cibuli. Dejte ji zesklovatět na zbývající olej. Přimíchejte rajčata a zakysanou smetanu. Míchejte, až omáčka zhoustne. Osolte ji, opepřete a oslaďte. Cannelloni přelijte rajčatovou omáčkou a posypte mozzarellou nakrájenou na kostičky. Navrch rozložte vločky másla a zapékejte 45 minut.
Fotky receptu Cannelloni s bylinkovou náplní:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!