Použité suroviny receptu Cannelloni s rajčatovo-sýrovou náplní:
1 kg rajčat
| 2 stroužky česneku
| 2 lžíce olivového oleje
| 150 g anglické slaniny
| 250 g mozzarelly
| sůl
| pepř
| 8 kousků cannelloni
| 100 g parmezánu
| 1 lžíce petrželky
Postup přípravy receptu Cannelloni s rajčatovo-sýrovou náplní:
Rajčata nakrojíme a spaříme. Oloupeme slupky a rajčata rozpůlíme, lžící vydlabeme jadérka a dužninu, nakrájíme na kostičky. Oloupeme česnek a nasekáme ho.
V pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm proužky slaniny, přidáme česnek s rajčaty a zvolna dusíme asi 30 minut. Sýr nakrájíme na kostičky a přimícháme ho do omáčky. Ochutíme solí a pepřem.
Troubu rozpálíme na 200 °C. Syrové cannelloni naplníme směsí a vyrovnáme do pekáčku. Přelijeme zbytkem rajčatové omáčky a posypeme nastrouhaným parmezánem. Pekáček dáme do trouby a 30 minut zapékáme. Hotové Cannelloni s rajčatovo-sýrovou náplní sypeme petrželkou.
Fotky receptu Cannelloni s rajčatovo-sýrovou náplní:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!