Postup přípravy receptu Cannelloni se sýrovou bylinkovou náplní:
1. Cibuli a česnek oloupeme, nadrobno pokrájíme a na rozehřátém oleji zesklovatíme. Rajčata slijeme, nahrubo nakrájíme a přidáme k cibuli. Dusíme společně asi 5 min.
2. Bazalku omyjeme, osušíme a až na několik lístků nadrobno nasekáme. Polovinu bazalky vmícháme do rajčatové omáčky. Osolíme, opepříme.
3. Papriku očistíme, omyjeme a nadrobno pokrájíme. Smícháme s taveným smetanovým sýrem, vejcem a zbytkem bazalky. Podle potřeby osolíme a opepříme. Hmotou naplníme dortový sáček a nastříkáme na cannelloni. Troubu predehřejeme na 200 °C. Cannelloni vložíme do vymaštěné zapékací formy, přelijeme rajčatovou omáčkou a posypeme mozzarellou. Zapékáme asi 35 min.