Vložil: | Saskijka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 20 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Čekankový salát s gorgonzolou, hruškami a zálivkou z vlaššských ořechů:
450 g čekankových puků
| 100 g sýra gorgonzoly
| 250 g hrušek
| 50 g vlašských ořechů
| Zálivka
| 100 ml vinného octa
| 50 ml oleje z vlašských ořechů
| 50 ml vody
| sůl
| bílý pepř
| cukr
| pažitka
Postup přípravy receptu Čekankový salát s gorgonzolou, hruškami a zálivkou z vlaššských ořechů:
Puky rozdělte na listy. Do misky nalijte ocet, olej, vodu, vše okořeňte a rozšlehejte vidličkou. Sýr nakrájejte na kostičky, hrušky na plátky a promíchejte. Salát aranžujte jako pyramidu, ozdobte půlkami ořechů /orestovanými/ a posypte pažitkou.
Fotky receptu Čekankový salát s gorgonzolou, hruškami a zálivkou z vlaššských ořechů:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!