Postup přípravy receptu Celer se zeleninovou směsí:
Plátky celeru posolíme po obou stranách, vložíme do misky, přiklopíme talířem a necháme asi 2 hodiny odležet. Celer změkne a již ho nemusíme předvářet. Mezi dva plátky celeru vložíme plátky salámu, spíchneme párátkem a namáčíme do těstíčka z vejce, bílku, mléka a mouky a po obou stranách smažíme. Teprve na talíři posypeme strouhaným sýrem a obložíme zeleninovou směsí. Podáváme s brambory nebo s pečivem.
Zeleninovou směs připravíme jako lečo. Slaninu nakrájíme na kostičky, napolo rozškvaříme, přidáme drobně nakrájenou cibuli, na plátky pokrájené houby, papriky na proužky, osolíme, nepatrně podlijeme vodou a dusíme. Po chvíli přidáme na kousky pokrájená rajčata a dusíme doměkka. Nakonec vhodíme rozetřený česnek, přilijeme kečup, hořčici, zamícháme a prohřejeme.