3 středně velké celery
| 300 g telecího masa
| 100 g vepřových jater
| 1 cibule
| 100 ml bílého vína
| 1 vejce
| mletý černý pepř
| sůl
| 1 lžíce krupice
| kousek sádla
Postup přípravy receptu Celerová hnízda:
Dobře umytý a oloupaný celer uvař ve slané vodě dopoloměkka. Poté každý rozkroj a vydlabej tak, aby zbyla dost silná stěna. Telecí maso i játru semel ve strojku na maso s malou cibulkou a vydlabanou celerovou dužinou. Přidéj trochu bílého vína, vejce, málo pepře, solo a lžíci krupice. Touto směsí naplň každou půlku celeru a srovnej je na větší pekáč, na který předem dáš kousek sádla. Hnízda zapeč v troubě při prudkém ohni dozlatova.
Fotky receptu Celerová hnízda:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!