Postup přípravy receptu Celerová kaše s kuřetem :
Brambory omyjeme a ve slupce vaříme asi 25 minut. Scedíme je, oloupeme a ještě horké prolisujeme. Celerové řapíky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nadrobno pokrájíme.
Celer podusíme na 1 lžičce tuku. Přidáme 1 - 2 lžíce vody a dusíme zhruba 20 minut doměkka. Po 10 minut přidáme maso. Petrželku omyjeme, lístky vmícháme do celeru s masem a vše rozmixujeme. Pyré smícháme s bramborami, rozředíme zbylým tukem a stejným množstvím vody, až vznikne hustá kaše.
TIP: Maso můžeme nahradit stejným množstvím filé z tresky nebo z mořského okouna. Jestliže množství přísad udávané v receptu zdvojnásobíme, můžeme pokrm po porcích zmrazit do zásoby. Místo petrželky pak použijeme kopr.