Na kousku másla a nakrájené cibuli s kořenovou zeleninou a kořením udusíme stehýnka doměkka. Oloupaný celer uvaříme v osolené vodě, do které přidáme trochu octa nebo citrónové šťávy proti zhnědnutí. Zchladlé maso obereme z kostí a spolu se zeleninou umeleme na masovém strojku. Asi 50 - 70 g změklého másla utřeme a spojíme s masem.
Šlehačku ušleháme a také lehce smícháme s masem. Vychladlý celer nakrájíme na tenké plátky, potřeme kuřecí pěnou, zatočíme, případně zajistíme párátkem a necháme ztuhnout. Potom potřeme částečně zchladlým aspikem připraveným podle návodu na sáčku se želatinou, ozdobíme okapaným ananasem a ořechovým jádrem.
Fotky receptu Celerové závitky :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!