3 lžíce hladká mouka
| 150 g arašídy
| dle chuti: sůl a mletý černý pepř
| 1 ks bobkový list
| 500 ml červené víno
| 4 ks rajče
| 1 ks celer
| 200 g žampiony
| 2 ks cibule (větší)
| 1 lžíce olivový olej
Postup přípravy receptu Celerový hrnec:
Cibuli a celer očistíme. Cibule nasekáme najemno a celer nakrájíme na nudličky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme, zbavíme zbytku po stopce a nakrájíme čtvrtky.
V hrnci rozehřejeme olej. Cibuli na něm zesklovatíme, přidáme celer, který necháme lehce osmahnout a nakonec přidáme ještě žampiony, rajčata a bobkový list. Směs necháme asi 12 - 15 minut dusit. Mezitím omyjeme arašídy a smícháme je s moukou.
Arašídy přidáme i moukou do směsi, zalijeme jí vínem a podle chuti osolíme a opepříme. Směs dusíme asi 40 minut. Pak vytáhneme bobkový list. Pokrm by měl být hustý.
Podáváme jej samostatně nebo pečivem. Můžeme přidat brambory.
Fotky receptu Celerový hrnec:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!