Použité suroviny receptu Červená čočka s bílým zelím:
250 g mrkev
| 2 lžíce vinný ocet
| dle chuti: mletý bílý pepř
| 2 snítky petrželka
| 400 g bílé zelí
| 150 g pórek
| 200 ml rajčatová šťáva
| 50 g parmazán
| dle chuti: sůl
| 2 lžíce přepuštěné máslo
| 125 g červená čočka
| 250 g brambory
| 175 ml zeleninový vývar
Postup přípravy receptu Červená čočka s bílým zelím:
Zelí očistíme, opláchneme a pokrájíme na kousky. Mrkev a brambory oloupeme a omyjeme. Pórek očistíme a omyjeme. Všechnu zeleninu pokrájíme na kousky.
Máslo rozehřejeme. Bílé zelí na něm za stálého míchání osmahneme. Po 10 minutách přidáme brambory, mrkev, pórek a propláchnutou čočku. Osolíme a opepříme. Přilijeme rajčatovou šťávu a zeleninový vývar. Přivedeme k varu a 20 minut vaříme.
Petrželku opereme a jemně nasekáme. Parmazán nastrouháme. Směs dochutíme solí, pepřem a octem.
Červenou čočku s bílým zelím posypeme sýrem a petrželkou. Ihned podáváme.
Fotky receptu Červená čočka s bílým zelím:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!