Použité suroviny receptu Červená čočka s česnekem a jarní cibulkou:
500 g červené čočky
| 1 čajová lžička kurkumy
| 1/2 čajové lžičky kmínu
| 4 stroužky česneku
| 50 g másla
| 3 jarní cibulky
Postup přípravy receptu Červená čočka s česnekem a jarní cibulkou:
Čočku omyjeme, uvaříme s kurkumou a kmínem doměkka ve slané vodě asi 15 - 20 minut. Rozmixujeme na kaši. Stroužky česneku nakrájíme na jemné proužky a opatrně orestujeme na másle, nesmějí zhnědnout, protože potom chutnají hořce. Vzniklý tuk z restování přelijeme přes kaši a nakonec ji posypeme nakrájenou jarní cibulkou. Podáváme jako přílohu k pečenému masu.
Fotky receptu Červená čočka s česnekem a jarní cibulkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!