Vložil: | Natural |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 11 |
|
|
Použité suroviny receptu Červené zelí podle Švédů:
4 lžíce másla
| 4 zelená, oloupaná a na kostičky nakrájená jablka
| 1 velká cibule na tenké plátky nakrájená
| 1 kg červeného zelí najemno nastrouhaného
| 4 lžíce světle hnědého cukru
| 2 lžíce jablečného octa
| 1 lžička soli
| 1/4 lžičky pomletých hřebíčků
| 1/4 lžičky pomletého nového koření
| 80 ml červeného vína
| 2 lžíce rosolu z červeného rybízu
| dle chuti: sůl a pepř
Postup přípravy receptu Červené zelí podle Švédů:
Rozehřát máslo na středním ohni ve velkém kastrole a přidat jablka, cibuli a vše dusit asi 10 min. doměkka.
Vložit dovnitř zelí, sem tam zamíchat a dusit asi 8 min. Přidat cukr, sůl, hřebíčky, ocet a nové koření. Přikrýt a dusit, až je zelí křupavě měkké. Asi 10 min.
Odkrýt a přidat víno, rosol a dusit dalších 5 min. Dochutit solí a pepřem, chcete-li.
Fotky receptu Červené zelí podle Švédů:
Fotky vložil: Natural,Mangovka,Torta