Vložil: | Sybila |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
![1.5/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![1.5/10, hlasovalo 4 -](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-pul.gif) ![1.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Česká vánoční rybí polévka:
2 ks kapří hlavy
| odřezky z kapra
| jikry/mlíčí a jedlé vnitřnosti
| 1 ks cibule
| 150 gr másla
| 300 gr koř.zeleniny (mrkev, celer, petržel)
| pepř
| zázvor nebo mušk. květ
| 50 gr másla
| 50 gr hl. mouky na jíšku
| petržel. nať
| sůl
| polévk. koření
Postup přípravy receptu Česká vánoční rybí polévka:
Nastrouhanou kořenovou zeleninu a najemno pokrájenou cibulku osmažíme na másle.Hlavy a odřezky z kapra, popřípadě i jiné očištěné dáme vařit spolu s celým pepřem a solí na 2O minut, po té zcedíme vývar k osmažené zalenině, přidáme světlou máslovou jíšku, květ nebo zázvor, vložíme jikry popřípadě mlíčí a vnitřnosti a ještě asi 15 minut provaříme. Odstavíme, přidáme maso z obraných hlav a odřezků, petrželovou nať, polévk. koř./dle chuti/ a podáváme s na másle osmaženými kostičkami housky. Přeji dobrou chuť.
Fotky receptu Česká vánoční rybí polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!