Postup přípravy receptu České houbové knedlíky:
Sušené hříbky důkladně propláchneme a namočíme do teplé vody. Po změknutí je v malém množství osolené vody uvaříme. Vodu slijeme a hříbky na drobno nasekáme. Pečivo z předchozího dne nakrájíme na kostičky a na sucho opečeme. Uzený bůček nakrájíme na drobno, také ho opečeme a přidáme k němu polovinu opraženého pečiva. Druhou část pečiva zalijeme mlékem a necháme půl hodiny odpočívat. K pečivu s mlékem vmícháme opražené pečivo s bůčkem, uvařené a nasekané houby, vejce, mouku a sůl.
Z důkladně propracovaného těsta vytvarujeme mokrýma rukama knedlíky. Osolenou vodu uvedeme do varu, vložíme do ní knedlíky a vaříme na mírném ohni, tak dlouho dokud neplavou na hladině. Děrovanou naběračkou vyndáme a necháme okapat.
Na pánvi na rozehřátém másle osmažíme do zlatova prosátou strouhanku. Odstavíme z ohně a okapané knedlíky v ní důkladně obalíme. Podáváme s míchaným zeleninovým salátem, vhodnou přílohou je i dušené kysané zelí. Přeji dobrou chuť.