Použité suroviny receptu Česnekové medailonky s houbami:
8 plátků vepř. svíčkové
| 1 cibule
| 50 g másla
| pepř
| 150 g hlívy ústřičné
| 2-3 str. česneku
| 2 lžíce tuku
| svazek petrželky
| 1 lžíce bílého vína
| 200 g žampiónů
| sůl
Postup přípravy receptu Česnekové medailonky s houbami:
Žampiony a hlívu očistíme a otřeme vlhkou utěrkou. Žampiony nakrájíme na tenké plátky a hlívu na nudličky. Petrželku opereme a nasekáme najemno. Česnek a cibuli oloupeme. Cibuli nakrájíme najemno a česnek prolisujeme.
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme cibuli, petrželku a houby a dusíme, dokud se voda z hub neodpaří. Přidáme víno.
Rukou zploštíme medailonky a potřeme je prolisovaným česnekem. Na druhé pánvi si rozehřejeme tuk a medailonky na něm opékáme asi 6 minut z každé strany. Maso by uprostřed mělo zůstat růžové. Nakonec medailonky osolíme a opepříme.
Medailonky podáváme přelité omáčkou s houbami.
Fotky receptu Česnekové medailonky s houbami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!