Použité suroviny receptu Česnekové špagety z dovolené:
300 g špaget
| 1 lžíce olivový olej
| sůl
| 300 g cibule
| 5 cl olivového oleje
| 1 jablko
| 80 g rajčatového protlaku z konzervy
| 2-3 lžíce kečupu
| mletý černý (nebo barevný) pepř
| sušené oregano
| 4 stroužky česneku
| 100 g nivy
Postup přípravy receptu Česnekové špagety z dovolené:
Špagety dáme vařit dle návodu na sáčku s 1 lžičkou soli a 1 lžící olivového oleje.
Na pánvičce na 5 cl olivového oleje osmahneme 3 nadrobno nakrájené cibule, až nám zesklovatí. Přidáme 1 najemno nastrouhané jablko, 80 g rajčatového protlaku a 2 – 3 lžíce kečupu. Osolíme 0,5 lžičkou soli, okořeníme 1,5 lžičkou mletého pepře, promícháme a pod pokličkou na mírném ohni dusíme (za občasného míchání) asi 10 minut. Na závěr vmícháme 4 stroužky prolisovaného česneku a 2 lžičky sušeného oregana od Antonína. Odstavíme z ohně.
Špagety po uvaření propláchneme studenou vodou a okapané servírujeme na talíře s omáčkou uprostřed a posypané strouhanou nivou.
Fotky receptu Česnekové špagety z dovolené:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!