150 g mleté hovězí maso
| 250 g mleté vepřové maso
| podle chuti: mletý černý pepř
| podle chuti: majoránka a sůl
| podle potřeby: olej nebo sádlo na smažení
| příloha:
| 1 ks cibule
| 4 krajíce černý chléb
Postup přípravy receptu Čevabčiči s cibulkou:
Mleté maso promícháme se solí a černým pepřem v míse, můžeme přidat trochu majoránky. Na prkénku utvoříme z masové směsi váleček, ten nakrájíme na kousky a z každého utvoříme šišku.
Na pánvi rozehřejeme olej nebo sádlo a šišky zvolna opečeme ze všech stran. Za 10 minut máme hotovo.
Mezitím si oloupeme cibulku a nakrájíme ji na kostičky.
Čevabčiči s cibulkou podáváme ihned po osmažení, přikusujeme tmavé pečivo. Na talíř si můžeme přidat i lžičku kremžské hořčice nebo čerstvě nastrouhaný křen.