Postup přípravy receptu Čevapčiptáčci :
Použijete-li již hotové čevapčiči, nebudou mít čevapčiptáčci tak výrazné aroma.
1. Rozklepané plátky vepřové kotlety potřeme hořčicí a mletým pepřem. Protože polotovar, jímž vyplňujeme plátky je sám již dost osolen a okořeněn, plátky NESOLÍME!
2. V malém kastrolku na oleji nebo sádle lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a poté šunku nebo špek (lze i anglickou slaninu) nakrájené na drobné kostečky spolu s nasekanou natí petržele nebo pažitky a celeru. Přidáme 2 vejce a celou směs ještě zlehka osolíme, usmažíme a nakonec jí potřeme plátky masa.
3. Na takto připravené plátky položíme rozměrově upravené kousky pikantního čevapčiči (nejlépe chlazený syrový polotovar, který dobře drží tvar), plátky srolujeme a zajistíme párátky.
4. Závitky, nyní již čevapčiptáčky, pak ze všech stran zprudka osmahneme na troše rozpáleného oleje, zalejeme vývarem a vaříme. Jakmile je maso měkké, závitky vyděláme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, dovaříme a nakonec dochutíme.
5. Podáváme s bramborovou kaší, rýží nebo houskovým knedlíkem.