Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 25.11. 2024
Dnes má svátek Kateřina
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Charakter pokrmů cizí kuchyně 3

fotka Charakter pokrmů cizí kuchyně 3
Vložil:
Porcí:
Doba přípravy:  min
Hodnocení:  +++++++___
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Charakter pokrmů cizí kuchyně 3:

Postup přípravy receptu Charakter pokrmů cizí kuchyně 3:

Bulharská
kuchyně





Je
typická jídly připravovanými na oleji. Z jatečního masa se připravuje skopové a
jehněčí. Často se používá drůbež a ryby. K přípravě pokrmů se obvykle používají
fazole, rajčata, papriky a salát z okurek a hrášku.
Množství zeleniny, zvlášť
rajčat, lilku s česnekem a cibulí, se v různých obměnách vyskytují ve většině
bulharských pokrmů. Specialitou jsou výrobky z mléka - ovčí sýry, jogurty
a studená mléčná polévka
. Oblíben je šopský salát, který tvoří doplněk většiny
masitých pokrmů. Jako příloha se používá chléb, rýže a brambory. Z nápojů se
nejčastěji podávají minerální vody, ovocné šťávy a kvalitní vína.





Rýže

Čínská
kuchyně

Vyvíjela
se po staletí a příprava pokrmů je součástí národní kultury. Podle kantonů má
vždy jiný ráz a proto nejde mluvit o jednotné čínské kuchyni.
Kombinací
surovin, jejich krájením a úpravou dovedou čínští kuchaři připravit velké
množství chutných pokrmů. Tato jídla jsou dobře stravitelná, připravená z
drobně krájených surovin. Čínská kuchyně rozeznává až 11 způsobů krájení a
mnoho způsobů zpracovaní.
Vlastní úprava je rychlá - minutková. Mezi lahůdky
čínské kuchyně patří fermentovaná černá vejce, ptačí hnízda, žraločí ploutve,
bambusové výhonky a korýši. Oblíbené jsou ryby a vepřové maso. Na dochucování
se používá sojová omáčka, ústřicová omáčka, wei-su, zázvor, badyán, anýz,
leknín, sušené houby, ochucené oleje a ochucené octy. Stálým doplňkem pokrmů
jsou různé druhy zeleniny a jako příloha jsou podávány čínské nudle z rýžové
moučky a samozřejmě rýže.
Suroviny jsou baleny a zahušťovány rýžovým škrobem. V
Číně se stoluje u kulatých stolů, pokrmy jsou předkládány na porcelánových
mísách a host si je překládá do misky sám. Jako příbor jsou používány jídelní
hůlky z různých materiálů
. Z nápojů je podáván silný čaj, ovocné šťávy a z
alkoholických nápojů rýžový destilát a rýžové víno.







Americká
kuchyně



Americká
kuchyně není jednotná a typicky národní, ale byla vytvořena z evropských i
jiných kuchyní. Přistěhovalci z celého světa jí vtiskli pestrost a rozmanitost.
Hlavní vliv měla anglická, španělská a francouzská.
Typické pokrmy rychlého
občerstvení, které je možno konzumovat v kteroukoli denní dobu jsou hamburger,
hot-dog a sendviče
. Hamburger se skládá z mletého masa, ochuceného většinou
solí a pepřem, a Hamburgerze žemle. Hot-dog je podobný našemu párku v rohlíku. Tyto
pokrmy jsou doplněny kečupem a hořčicí, ale je možno je podávat i s dalšími
variantami. Snídaně začíná rajčatovým či ovocným džusem a vychlazeným
citrusovým ovocem. Jsou podávány kukuřičné nebo ovesné kaše, toasty a masité pokrmy
včetně ryb. K obědu se podávají zeleninové saláty s grilovaným nebo pečeným
masem drůbeže, ryb a ostatních mořských živočichů. Oběd je doplněn ovocem,
ovocnými koláči, zmrzlinou, kávou se smetanou nebo čajem.
Večeře je hlavním
chodem dne, má více chodů. Mimo obvyklé aperitivy jsou podávány zeleninové
šťávy, pivo, šumivá vína a whisky s ledem. Masité pokrmy jsou upravovány
přírodním způsobem, grilováním nebo pečením na pánvi.
Z jatečních mas je
nejčastěji podáváno hovězí. Vepřové je méně oblíbené. Z drůbeže je oblíbeno
kuřecí maso. Národním pokrmem jsou různé úpravy krocana. Jako přílohy jsou
podávány těstoviny, rýže a brambory v různých úpravách. Pokrmy jsou doplněny
velkým množstvím zeleniny, ať už ve své čerstvé podobě nebo ve formě
zeleninových salátů. Ryby a ostatní mořští živočichové jsou často upravovány ve
formě salátů a předkrmových koktejlů.
Při každém stolování je servírována
stolní nebo minerální voda s ledem.



Horazu – čtenářka
ChytráŽena.cz



Fotky receptu Charakter pokrmů cizí kuchyně 3:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Charakter pokrmů cizí kuchyně 3
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles