Postup přípravy receptu Cheesecake s ovocem:
1. Máslové sušenky rozdrobíme na jemné drobečky. Přidáme změkklé máslo, vanilkové cukry, bílek a mandlové lupínky. Vše důkladně promícháme. Vznikne drobivá hmota, která při stisku drží tvar.
2. Touto hmotou naplníme koláčovou formu a důkladně ji přitlačíme na stěny. Korpus upečeme dozlatova v troubě při teplotě 180 stupňů a pak ho necháme vychladnout na kuchyňské mřížce.
3. Na náplň vyšleháme vejce s cukrem. Pak vmícháme lučinu, zakysanou smetanu, smetanu ke šlehání a ochutíme likérem a vanilkovou trestí. Hotovou náplň nalijeme do upečeného korpusu. Koláč dáme do trouby vyhřáté na 95 stupňů asi na 45 minut a pečeme, až náplň docela ztuhne.
4. Hotový koláč necháme vychladnout, rozkrájíme na porce a podáváme s čerstvým ovocem.