Použité suroviny receptu Chlebovo-žemlové knedlíky:
5 čerstvých nebo z předešlého dne
| 2 krajíce tmavého chleba, asi 2 cm silné
| 500 g tvarohu
| 4 vejce
| 1 cibule
| zelená petržel, sůl, pepř
Postup přípravy receptu Chlebovo-žemlové knedlíky:
Připravíme si větší mísu. Žemle a chléb nakrájíme na kostky a nasypeme do mísy. Cibulku nakrájíme, zelenou petržel nasekáme a přidáme k nakrájeným žemlím. Přidáme vejce, tvaroh, osolíme, opepříme. Dobře, nejlépe rukama promícháme. Rukama namočenýma ve studené vodě formujeme knedlíky velké asi jako tenisový míček. Vložíme do vařící vody a stáhneme teplotu. Voda by měla přestat bublat. Vaříme 20-25 minut.
Fotky receptu Chlebovo-žemlové knedlíky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!