Vložil: | Marvi |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 100 min |
Hodnocení: |
![7.23/10, hlasovalo 22 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7.23/10, hlasovalo 22 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7.23/10, hlasovalo 22 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7.23/10, hlasovalo 22 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7.23/10, hlasovalo 22 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7.23/10, hlasovalo 22 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7.23/10, hlasovalo 22 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7.23/10, hlasovalo 22 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![7.23/10, hlasovalo 22 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 22 |
|
|
Použité suroviny receptu Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor:
1/2 kg syrových brambor
| 1/2 kg vařených brambor
| 10 dg krupice
| 15 dg hrubé mouky
| 1 vejce
| 200 ml mléka
| sůl
Postup přípravy receptu Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor:
Den předem si uvaříme v osolené vodě brambory. Druhý den je oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme. Syrové brambory nastrouháme najemno, dáme je do cedníku a přelijeme je horkým mlékem. Necháme je okapat a trochu je vymačkáme. Z vařených i syrových brambor, mouky, soli a vajíčka vypracujeme těsto. Na pomoučnělém vále tvarujeme středně velké koule. Vaříme je asi 15-20 min. (Chlupáče, když jsou vařené, vyplavou na povrch). Nití je krájíme na půlky a když jsou knedlíky větší, tak na třetiny. Chlupáče chutnají k smetanovým omáčkám, k zelí a určitě k ještě dalším a dalším jídlům.
Fotky receptu Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor:
Fotky vložil: martikam,damami,Marci7,sylver,Thais,tajnostii,uznevim