Vložil: | Ataner1 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Chlupaté kuřecí řízky:
8 ks horních kuřecích stehen
| 100 g smažených bramborových lupínků
| 200 g sýra
| 2 lžičky kuřecího koření
| 2 ks vejce
| sůl
Postup přípravy receptu Chlupaté kuřecí řízky:
Kuřecí stehna opláchneme, osušíme a lehce potřeme solí. Sáček s bramborovými lupínky propíchneme několikrát jehlou a potom válečkem rozdrtíme lupínky na malé kousky, aniž bychom sáček s lupínky otvírali. Poté je rozmačkané vysypeme do mísy. K nim přidáme nastrouhaný tvrdý sýr a promícháme. V jiné misce rozšleháme vejce s kořenící směsí. V této směsi namočíme kuřecí maso a ve druhé misce ho obalíme směsí s bramborovými lupínky. Protože směs nedrží příliš dobře, rukou ji na maso důkladně přitiskneme a obalené maso vložíme do suchého pekáče nebo vysoké zapékací misky. Pečeme (opravdu nasucho) v troubě rozpálené asi na 200 stupňů C po dobu asi 50 minut. Na mase se utvoří křupavá a chutná kůrčička, uvnitř maso zůstává šťavnaté. Podáváme ho s bramborem či s bramborovými hranolky a čerstvou zeleninovou oblohou.
Fotky receptu Chlupaté kuřecí řízky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!