Vložil: | Mati17 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Chmelařské vepřové žebírko:
800 g žebírek (4 kotlety)
| 3 olopaná jablka, bez jadřinců
| 2 vejce
| 100 ml černého piva
| 80 g hl. mouky
| 100 ml horké vody
| 120 ml rostlinného oleje
| 100 g másla
| pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Chmelařské vepřové žebírko:
Tukové okraje omytých kotlet nařízneme, mírně je naklepeme, osolíme. Z vajec, 60 g mouky a piva si připravíme těstíčko, které mírně osolíme. Jablka nakrájíme na kolečka. Připravené kotlety opečeme na rozpáleném oleji, odložíme do nahřátého talíře. Olej zaprášíme moukou, zalijeme horkou vodou a povaříme. Dochutíme pepřem a solí. Vložíme zpět opečené kotlety k prohřátí. Na rozpuštěném másle usmažíme kolečka jablek obalená v těstíčku. Opečené kotlety na talíři podlijeme šťávou a obložíme smaženými kolečky jablek. Příloha: Bramborová kaše
Fotky receptu Chmelařské vepřové žebírko:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!