Použité suroviny receptu Chřest s těstovinami a smetanovou omáčkou:
200 g čerstvého nebo konzervovaného chřestu
| 1 balíček těstovin (vřetýnka nebo mušličky)
| 0,5 l sladké smetany
| 2 balíčky francouzské omáčky na kuřecí maso od Vitany
| 2 lžíce oleje
| 200 g hříbků nebo žampionů (mohou být i sterilované)
| 1 velká cibule
| dle chuti: citronová šťáva
| 2 kostky masoxu
Postup přípravy receptu Chřest s těstovinami a smetanovou omáčkou:
Pokud použijeme čerstvý bílý chřest, nejprve jej omyjeme a oloupeme. Cibuli nakrájíme na kostičky, houby na malé kousky. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme houby a chřest.
Chvíli dusíme, potom podlijeme malým množstvím vody a vložíme 2 kostky masoxu. Povaříme asi 20 minut, mezitím si uvaříme ve slané vodě těstoviny a scedíme je.
K houbám a chřestu přidáme práškovou francouzskou omáčku a sladkou smetanu a všechno dohromady provaříme. Do omáčky vmícháme těstoviny, ochutíme citronovou šťávou a vše ještě krátce prohřejeme.
Fotky receptu Chřest s těstovinami a smetanovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!