Použité suroviny receptu Chřest se šunkou, brusinkami a holandskou omáčkou:
150 ml vody
| 1/2 kg chřestu
| 150 g másla
| 1 dl bílého vína
| 5 žlouitků
| 1 bujón zeleninový
| 150 g brusinkového kompotu
| 200 g šunky
| citr. šťáva
| sůl
Postup přípravy receptu Chřest se šunkou, brusinkami a holandskou omáčkou:
Ve vodní lázni šleháme v malé nádobě žloutky se směsí vína, vody a šťávy z citronu až začne směs houstnout. Na středním ohni rozehřejeme máslo a pěnu odstraňujeme dřevěnou naběračkou.
Přepuštěné máslo za stálého míchání postupně přidáme ke žloutkům. Omáčka se nesmí vařit, jinak se srazí. Pokud bude omáčka příliš horká, zřídne. Zeleninový bujón rozpustíme v horké vodě, do které dáme vařit oloupaný chřest.
Krátce povaříme a ihned podáváme s 2 - 3 plátky uzené šunky, přelité holandskou omáčkou a ozdobíme brusinkovým kompotem.
Fotky receptu Chřest se šunkou, brusinkami a holandskou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!