Použité suroviny receptu Chřest se zelenou omáčkou:
20 g nakrájených kaparů
| 2 lžíce zelené petrželky
| 1 stroužek česneku
| 50 ml olivového oleje
| 50 ml vývaru
| špetka čerstvě drceného pepře
| sůl
| 500 g zeleného chřestu
| 500 g brambor
| 20 g lupínků parmezánu
Postup přípravy receptu Chřest se zelenou omáčkou:
1. Kapary i petrželku nasekáme. Stroužek česneku oloupeme a prolisujeme. Potom dáme všechno do misky, zalijeme to olejem, vývarem a podle chuti dochutíme pepřem a solí. Promícháme a necháme pořádně vychladnout.
2. Čerstvý chřest pečlivě oloupeme škrabkou na zeleninu. Vždycky začínáme hlavičkou a loupeme směrem dolů. Dřevnatý konec chřestu odřízneme. Při loupání dáváme pozor, aby se nám chřest nepolámal,protože bývá dost křehký.
3. Dobře oloupaný chřest svážeme provázkem so svazečků a vložíme ho do vroucí vody špičkama vzhůru. Poté ho 6-8 minut vaříme. Uvařený chřest ihned ochladíme ve studené vodě a pak necháme pořádně okapat.
4. Brambory oloupeme, nakrájíme na drobnější kostičky a uvaříme doměkka. Scedíme je a necháme zakryté. Chřest a brambory rozdělíme na talíře, přelijeme zálivkou a posypeme parmezánem.
Fotky receptu Chřest se zelenou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!