Postup přípravy receptu Chřestové paštičky s kaparovou omáčkou:
1. Troubu předehřejeme na 160 °C. Chřest omyjeme, spodní třetinu výhonků oloupeme, odstraníme dřevité konce. Výhonky nakrájíme na špalíčky a vaříme v osolené vodě 10 min. Chřest vyjmeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Stranou si dáme 250 ml vývaru z chřestu.
2. Košíčky rozpékáme asi 10 min. v troubě. Mrkev omyjeme, oloupeme, očistíme a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm.
3. Rajčata omyjeme, rozpůlíme, zbavíme zrníček a nakrájíme na kostičky. Řízky omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostky.
4. Smícháme vývar z chřestu, smetanu, kapary a 3 lžíce nálevu z kaparů. Necháme přejít varem, pak mírně povaříme. Vmícháme jíšku, osolíme, povaříme a přisladíme.
5. Maso opečeme na oleji. Přidáme mrkev a opékáme asi 4 min. Vmícháme rajčata, chřest a omáčku a krátce ohřejeme. Košíčky naplněné ragú podáváme ozdobené petrželkou.