Postup přípravy receptu Chřestový salát s jahodami:
Chřest omyjeme a necháme okapat. Bílý chřest oloupeme škrablou nebo speciální škrabkou na chřest. Přitom začínáme opatrně pod špičkou a směrem dolů odlupujeme silnější vrsvu. U zeleného chřestu většinou postačí, když odřízneme dřevnaté konce. Tvrdé dřevnaté konce je třeba uříznout i u bílého chřestu.
Syrový ho nakrájíme na tenká, šikmá kolečka. Endivii a špenátové listy přebereme, vypereme, necháme dobře okapat a natrháme na kousky. Jahody očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Všechny připravené suroviny spolu promícháme a narovnáme je na talířek tak, aby lahodily i oku.
Na zálivku dáme do misky malinový ocet, pomerančovou a limetkovou šťávu a zamícháme. Osolíme, opepříme a zjemníme medem. Po kapkách vmícháváme olej a hotovou zálivkou pokapeme salát na talířích. Podáváme s čerstvým bílým chlebem.