Vložil: | Yourimp |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Churrasco s feferonkovou omáčkou:
po 300 g hovězího roštěnce, vepřové plece a krůtích prsíček
| 3 cibule
| 3 stroužky česneku
| 1/2 lžíce hrubě mletého pepře
| 6 lžic limetové, příp. citronové šťávy,
| 4 snítky koriandru
| 4 lžíce olivového oleje
| po 2 snítkách máty a petrželky
| 50 g naložených feferonek
| 1-2 lžíce octa
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Churrasco s feferonkovou omáčkou:
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Nadrobno nasekáme 2 cibule a 2 stroužky česneku. Smícháme s pepřem, 3 lžícemi limetové šťávy a 2 lžícemi oleje. Bylinky posekáme. Dvě snítky koriandru a mátu vmícháme do marinády, nalijeme na maso a 12 hodin marinujeme.
Oloupeme a nahrubo nakrájíme zbylou cibuli a česnek, poté rozmixujeme se 3 lžícemi limetové šťávy a 2 lžícemi oleje. Vmícháme zbylé posekané bylinky a na kostičky pokrájené feferonky. Ochutíme octem, osolíme a opepříme.
Maso vyjmeme z marinády, osušíme, osolíme a napíchneme na špízy. Grilujeme na roštu 20-30 minut, občas obracíme. Omáčku podáváme zvlášť.
Fotky receptu Churrasco s feferonkovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!