Použité suroviny receptu Cibule plněné vepřovým masem:
8 velkých cibulí
| 500 ml vývaru ( muže být z kostky )
| 80 g másla
| sůl
| špetka cukru
| Na nádivku:
| 250 g syrového vepřového masa
| 150 g vařeného nebo pečeného masa
| 1 houska
| 2 vejce
| mletý pepř
| 20 g strouhanky
| majoránka
| česnek
| sůl
Postup přípravy receptu Cibule plněné vepřovým masem:
Oloupanou cibuli povaříme ve vodě asi 15 minut. Když vychladne, seřízneme vršky, vydlabeme a plníme nádivku. Osolenou a trochu pocukrovanou jí klademe do kastrolu s kousky másla těsně vedle sebe, zaléváme vývarem asi do poloviny její výšky a za stálého podlévání dusíme pod poklici. Příprava nádivky: Syrové i vařené maso umyjeme
a smícháme s vejcem, máčenou a vymačkanou houskou, česnekem, strouhankou, solí a kořením. Dobře promícháme.
Fotky receptu Cibule plněné vepřovým masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!