Vložil: | Vikinka225 |
Porcí: | 3 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Cikánsky guláš s brambory:
2 lžíce oleje
| 100 g špeku nebo slaniny
| 4 cibule
| 2 stroužky česneku
| směs koření „Maďarský guláš“
| 500 g vepřového masa (hovězí, skopové, krůtí stehna)
| 150 g klobásy (nejlépe paprikové) nebo uzeniny
| 500 brambor
| sůl
| 2 sladké papriky (červená a zelená)
| 3 rajská jablíčka
| 2 okurky
| kečup
| jíška na zahuštění
Postup přípravy receptu Cikánsky guláš s brambory:
Na 2 lžících oleje opečeme 100 g nadrobno nakrájené slaniny. Když zesklovatí, přidáme 4 větší nadrobno nakrájené cibule a dva na plátky nakrájené stroužky česneku. Zpěníme a když začne cibule zlátnout, zasypeme rovnoměrně 2 lžícemi kořenící směsi „Maďarský guláš“. Opečeme do ztmavnutí. Přidáme 500 g na kostičky nakrájeného vepřového masa, za stálého míchání opékáme a ode dna seškrabujeme tuk až do úplného vysmahnutí šťávy z masa. Podlijeme 1/2 litrem vody a dusíme maso do změknutí (v tlakovém hrnci – cca 15 minut.).
Guláš doplníme horkou vodou do 1 litru, přivedeme k varu, osolíme 1 lžičkou soli a postupně přidáváme : 150 g na kolečka nakrájené klobásy, 500 g oloupaných a na kostičky nakrájených brambor, 2 na proužky nakrájené čerstvé papriky, 3 nakrájená rajská jablíčka a 2 na kolečka nakrájené okurky. Vaříme na mírném ohni (cca 10 – 15 minut) až jsou brambory měkké. Zjemníme 1 lžící kečupu (sladkého nebo ostrého dle chuti) a dle potřeby naředíme vodou nebo zahustíme tmavší jíškou. Dle chuti dosolíme nebo přiostříme cayenským pepřem.
Podáváme s čerstvým tmavým chlebem, nebo jen tak.
Fotky receptu Cikánsky guláš s brambory:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!