Použité suroviny receptu Čína s paprikami a kukuřicí:
4-5 zelených, červených a žlutých paprik
| 200 g kukuřičných klasů
| 100 g klíčků munga
| 500 g svíčkové
| 2 lžíce sezamového oleje
| z 1/2 pomeranče šťáva
| 4 lžíce sójové omáčky
| 8 lžic asijské kořenící sladkokyselé omáčky
| 2 lžíce sezam. semínek
| dle chuti: sůl a pepř
| na ozdobu: pažitka
Postup přípravy receptu Čína s paprikami a kukuřicí:
1. Papriky očistíme, vyřízneme semeníky a vnitřní přepážky, lusky omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky. Kukuřičné klásky scedíme a necháme dobře okapat. Klíčky propláchneme studenou vodou a také necháme okapat.
2. Maso nakrájíme na hranolky a za stálého obracení opékáme na rozehřátém oleji asi 3 min. Poté maso vyjmeme a na tomtéž tuku opékáme asi 3 min. papriky, kukuřici a klíčky.
3. Rozšleháme pomerančovou šťávu, sójovou omáčku a asijskou omáčku a zálivkou pokapeme zeleninu. Posypeme sezamovými semínky a vmícháme opečené hranolky masa.
4. Pikantně osolíme, opepříme a ozdobíme pažitkou.
Fotky receptu Čína s paprikami a kukuřicí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!