Postup přípravy receptu Čínská roláda z mletého bůčku :
Mletý bůček vymícháme do hladké hmoty se solamylem, mlékem a přísadami.
Hmotu necháme uležet v ledničce do druhého dne.
Na pracovní plochu si dáme velký mikroten, na něj rukama rozplácneme mletou masu a uděláme obdélníkový plát. Ten pomažeme hořčicí a poklademe okurkami a vajíčky (vejce klademe za sebe, okurky taky).
Roládu pak svineme za pomoci mikrotenu, šev pevně přitiskneme, aby nic nevyteklo. Nahoře pokapeme sojovou omáčkou. Pečeme na pekáči, podlité vodou.
Zpočátku pečeme přikryté nebo aspoň zakryté alobalem, pak pečeme dočervena, celkem asi 1 hodinu. Podáváme teplé se zelím, knedlíky nebo s jakoukoliv jinou přílohou, výborné je i po studenu s chlebem.