Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 21.09. 2024
Dnes má svátek Matouš
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Čínská rýže

fotka Čínská rýže
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 20 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 7

Použité suroviny receptu Čínská rýže :

1 1/2 hrnku čínské rýže (velice vhodná je i rýže basmati  | 2 1/2 hrnku vody  | 1 lžíce arašídového či kukuřičného oleje (lze použít i Floriol Trio)

Postup přípravy receptu Čínská rýže :

Rýži proplachujeme studenou vodou tak dlouho, až je voda čirá. Nejlepší způsob asi je, dát ryži do většího sítka nebo cedníku s malými otvory a to pak vložit do mísy, přičemž rýží necháme protéct vodu a až je mísa plná, kalnou vodu vylijeme a to si zopakujeme víckrát. Rýže by jinak byla při vaření příliš leptavá. Následovně dáme do hlubokého hrnce s tlustým dnem 2 1/2 hrnku studené vody, 1 1/2 hrnku rýže a lžíci oleje. POZOR: Nesolíme! Asijské druhy rýže se totiž nikdy nesolí. Olej zabrání převaření vody a přilepení rýže ke dnu hrnce. Především ale, přidá rýži velmi delikátní příchuť. Hrnec přikryjeme a vše přivedeme k varu (na středním plameni). Zamícháme a bez pokličky vaříme dál, až se voda vypaří, občas promícháme. Tato část vaření by měla trvat zhruba 10 minut. Poté okamžitě stáhneme plamen na minimum a chvilku pod pokličkou takhle hrnec ohříváme dal (cca minutu) a nakonec dáme bokem. V tento okamžik se vám rýže může zdát ještě hodně tvrdá, ale rýže se nechá pod pokličkou odpočívat ještě minimálne 15 minut. Za tuto dobu by měla získat konzistenci vhodnou ke konzumaci. Zrnka rýže nejsou rozvařená a přesto k sobě mírně lepí. Proto je tato rýže vhodná i k jezení s tyčinkami (jak je v Asii zvykem). Navíc tato rýže krásně voní a chutná. Je ideální přílohou ke všemu, kde používáte rýži klasickou, ale zjistíte, že narozdíl od té klasické si na čínské rýži pochutnáte i když ji jíte samotnou.

POZOR: K úpravě nejsou vhodné druhy rýže s označením parboiled a neloupaná. Také bych nedoporučoval používat rýži jako je Uncle Bens nebo vůbec rýži, která nepochází z Asie. Ovšem také nepoužívejte rýži japonskou, ta je totiž hodně leptavá a proto k této úpravě nevhodná.




Fotky receptu Čínská rýže :

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Čínská rýže
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles