Postup přípravy receptu Čínská vejce naložená v sójové omáčce a černém čaji:
Do hrnce poskládat syrová vajíčka, posypat je solí a zalít studenou vodou tak, aby byla ponořena. Přivést do varu, snížit teplotu a pomalu vařit po 20 min. Sejmout z ohně, slít a nechat vychladnout. Pomocí obrácené lžíce naťukat celou skořápku vajec, ale neloupat je. V hrnci smíchat 3 hrnky vody se sójovou omáčkou, solí, čajovými listy, badyánem, skořicí a kůrou z mandarinek. Přivést do varu, snížit teplotu a pomalu přikryté vařit po 3 hodiny. Sejmout z ohně, přidat vejce, vychladit a nechat je marinovat alespoň po 8 hodin v chladničce. Vejce mohou zůstat v marinádě až 1 1/2 dne, kdy získají intenzivní chuť. Skladovat neoloupaná vejce v chladničce, kde vydrží až 4-5 dní. Vejce jsou po oloupání velice atraktivní na pohled (mají rozpukaný vzorek), díky sójové omáčce a černého čaje a mají výbornou jemnou chuť po anýzu. Podávají se jako předkrm, chuťovka, nebo příloha k ostatním pokrmům.